Az együttesről

csapat.jpg

Gyere zene, szóljál vers, végre jöjj el dal,
Itt a csodákra az idő, ti gyógyíttok minden bajt!

A Mozaik-együttes 1990 óta létezik. Öten öt felől jöttünk: a klasszikus zene, a jazz, a pop, rock, a folk felől. Mindegyikünk a saját ízeit, színeit adta a közösbe – ettől változatos, összetett, mozaikszerű zenei világ alakult ki.

Az egymásra-figyeléstől lesz jobb ez a világ!

Stílusunkat – jobb híján – €“jazzfolknak hívjuk, hiszen különböző európai, amerikai, afrikai népek zenei motívumait ötvözzük a modern hangzással, sok improvizációval. (Azonban alapvetően saját dalokat játszunk, a forrásokat kreatívan felhasználva; nem pedig egyszerű reprodukciókat.) Az akusztikus, sőt klasszikus hangszerek (tizenkéthúros gitár, hegedű, fuvola) jól megférnek a modern elektromos eszközökkel (szintetizátor, basszusgitár, dobcomputer) és a három énekhanggal.

Őrzöm az otthon tüzét!


Zenénk a stílus és a hangszerelés miatt is már meglehetősen egyedi –€“ de leginkább talán alaphangulatában és szándékában különbözik a többi, ma futó muzsikától. Nem hisszük, hogy a zene szerepe a közönség felhergelése vagy az agyfunkciók kikapcsolása lenne. A felzaklató, erőszakos dübörgés éppoly idegen tőlünk, mint az agymosó monotónia vagy a csöpögő semmitmondás. Zenénk egy más, derűs életszemléletet sugároz, szövegeink pedig igaz érzéseket és (a mai könnyűzenében teljesen szokatlanul) gondolatokat közvetítenek.

Mindig legyen a Tiéd a Melegség és a Fény!


Eddig hat (!), 60 perces kazettánk ill. CD-nk készült el. Ezeket azonban (csakúgy, mint a dalszövegeket tartalmazó füzeteket) "magánkiadásban" készítettük el, és csak magánterjesztésben hozzáférhetők. 2006 őszétől viszont a boltokban is kapható "A csodákra itt az idő" c. (hetedik!) albumunk, ami tulajdonképp egy, a korábbi lemezeinkről készített válogatás. (Újrahangszerelt, újrafelvett dalokkal –€“ régi zenész-barátunk, Falusi Mariann megtisztelt bennünket azzal, hogy két nótát ő énekel. Minden dalból egy-egy részlet letölthető itt.)

Örömre van okunk:
tűzön-vízen át
mi összetartozunk!


Több mint 210 fellépés van mögöttünk szerte az országban, Pécstől Sárospatakig –€“ de pestiek lévén, persze főleg a fővárosban. Szerepeltünk már közös műsorban olyan fellépőkkel, mint Benkő László, PaDöDő, KFT, Dolly Roll; olyan helyszíneken, mint a SOTE, a Margitszigeti Stadion, az Óbudai Főtér, a BNV C pavilonja; olyan programokon, mint a Zempléni Művészeti Napok, a HóShow, a hajósi nemzetközi motorostalálkozó vagy a SzüniDöDő. Vendégként fellépett már velünk saját koncertünkön, saját dalainkban közreműködve pl. Benkő László, Falusi Mariann, Gerendás Péter.

moz-benko.jpg   moz-falm.jpg   moz-gerp.jpg

Mindenki lásson, mit jónak lát bennem,
én tudom, minek és kinek születtem.


Saját klubunk (a MIX-Klub, később MIX-Odu) évekig az Eötvös-klubban működött, ennek bezárása után előbb a Józsefvárosi Ifjúsági Klubban, majd a szabadság-hegyi Jókai-klubban. Az utóbbi években a MOM Kultban lépünk fel gyakrabban, illetve pályázati támogatásokból iskolákban népszerűsítjük a világzenét. Mivel a stílus igényelte technika nem túl nagy, könnyen eljutunk vele bárhová, és hamar megy a felszerelés –€“ egyszóval a produkció nagyon mobil. Szeretettel várjuk a meghívásokat, kazetta/CD-rendeléseket!

Hatalma az Észnek ne bírjon le, Lélek!

mozaik-2.jpg

Siposs András: gitár, ének
Nok Katalin: hegedű, ének
Laczó Tímea: fuvola, ének
Deseő Balázs: billentyű, kütyük
Nemessányi László: bass