Az együttesrőlGyere zene, szóljál vers, végre jöjj el dal,
Itt a csodákra az idő, ti gyógyíttok minden bajt!

A Mozaik-együttes 1990 óta létezik. Öten öt felől jöttünk: a klasszikus zene, a jazz, a pop, rock, a folk felől. Mindegyikünk a saját ízeit, színeit adta a közösbe – ettől változatos, összetett, mozaikszerű zenei világ alakult ki.

Az egymásra-figyeléstől lesz jobb ez a világ!

Stílusunkat – jobb híján – jazzfolknak hívjuk, hiszen különböző európai, amerikai, afrikai népek zenei motívumait ötvözzük a modern hangzással, sok improvizációval. (Azonban alapvetően saját dalokat játszunk, a forrásokat kreatívan felhasználva; nem pedig egyszerű reprodukciókat.) Az akusztikus, sőt klasszikus hangszerek (tizenkéthúros gitár, hegedű, fuvola) jól megférnek a modern elektromos eszközökkel (szintetizátor, basszusgitár, dobcomputer) és a három énekhanggal.

Őrzöm az otthon tüzét!


Zenénk a stílus és a hangszerelés miatt is már meglehetősen egyedi – de leginkább talán alaphangulatában és szándékában különbözik a többi, ma futó muzsikától. Nem hisszük, hogy a zene szerepe a közönség felhergelése vagy az agyfunkciók kikapcsolása lenne. A felzaklató, erőszakos dübörgés éppoly idegen tőlünk, mint az agymosó monotónia vagy a csöpögő semmitmondás. Zenénk egy más, derűs életszemléletet sugároz, szövegeink pedig igaz érzéseket és (a mai könnyűzenében teljesen szokatlanul) gondolatokat közvetítenek.

Mindig legyen a Tiéd a Melegség és a Fény!


Eddig hat (!), 60 perces kazettánk ill. CD-nk készült el. Ezeket azonban (csakúgy, mint a dalszövegeket tartalmazó füzeteket) "magánkiadásban" készítettük el, és csak magánterjesztésben hozzáférhetők. 2006 őszétől viszont a boltokban is kapható "A csodákra itt az idő" c. (hetedik!) albumunk, ami tulajdonképp egy, a korábbi lemezeinkről készített válogatás. (Újrahangszerelt, újrafelvett dalokkal – régi zenész-barátunk, Falusi Mariann megtisztelt bennünket azzal, hogy két nótát ő énekel. Minden dalból egy-egy részlet letölthető itt.)

Örömre van okunk:
tűzön-vízen át
mi összetartozunk!


Több mint 210 fellépés van mögöttünk szerte az országban, Pécstől Sárospatakig – de pestiek lévén, persze főleg a fővárosban. Szerepeltünk már közös műsorban olyan fellépőkkel, mint Benkő László, PaDöDő, KFT, Dolly Roll; olyan helyszíneken, mint a SOTE, a Margitszigeti Stadion, az Óbudai Főtér, a BNV C pavilonja; olyan programokon, mint a Zempléni Művészeti Napok, a HóShow, a hajósi nemzetközi motorostalálkozó vagy a SzüniDöDő. Vendégként fellépett már velünk saját koncertünkön, saját dalainkban közreműködve pl. Benkő László, Falusi Mariann, Gerendás Péter.

Mindenki lásson, mit jónak lát bennem,
én tudom, minek és kinek születtem.


Saját klubunk (a MIX-Klub, később MIX-Odu) évekig az Eötvös-klubban működött, ennek bezárása után előbb a Józsefvárosi Ifjúsági Klubban, majd a szabadság-hegyi Jókai-klubban. Az utóbbi években a MOM Kultban lépünk fel gyakrabban, illetve pályázati támogatásokból iskolákban népszerűsítjük a világzenét. Mivel a stílus igényelte technika nem túl nagy, könnyen eljutunk vele bárhová, és hamar megy a felszerelés – egyszóval a produkció nagyon mobil. Szeretettel várjuk a meghívásokat, kazetta/CD-rendeléseket!

Hatalma az Észnek ne bírjon le, Lélek!


Siposs András: gitár, ének
Korda Cecília: hegedű, ének
Laczó Tímea: fuvola, ének
Deseő Balázs: billentyű, kütyük
Nemessányi László: bass


Minden védjegy © a Mix-Mozaik BT tulajdona.
Szerkesztette: B.A.